dinsdag 22 juli 2014

Movie Maniac: Boyhood

Op voorhand wist ik dat Boyhood ofwel een heerlijke film ging zijn, ofwel saai en veel te lang (de film duurt immers bijna 3uur). Gelukkig werd het het eerste. Boyhood is een film die je moét gezien hebben. 


Het verhaal
Gefilmd over een periode van 12 jaar met dezelfde acteurs, vangt "Boyhood" tot in verbazingwekkend detail de jeugd van Mason. In een ontroerend coming-of-age verhaal zien we Mason voor onze ogen op het scherm opgroeien van jongen tot man. We volgen ook zijn zus Samantha en hun gescheiden ouders. Terwijl de jaren voorbij glijden, zien we hoe elk van hen omgaat met nieuwe fases in hun leven en hoe hun banden onderling veranderen.

Ik ben fan van deze film! Je wordt meegenomen in het leven van Mason en zijn gezin en vergeet even wie je zelf bent. Ik zat helemaal in het verhaal en dat is fijn. De film is ook nooit saai, hoewel er zeker niet constant spectaculaire dingen gebeuren. Je krijgt gewoon het leven van een jongen te zien en hoe hij volwassen wordt. Het is ontroerend om te zien hoe de personages ouder worden en hoe hun leven evolueert. Ook wel confronterend, want ik vind het maar niets, dat ouder worden. De dag dat ik zelf het huis verlaat en écht volwassen ben, komt steeds dichterbij en eerlijk: was ik nog maar een kind. Anyway, ga deze film gewoon kijken, je mag hem niet missen.

- Willen jullie Boyhood zien?

5 opmerkingen:

 1. Lijkt mij een leuke film!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben benieuwd geworden! Kende deze nog niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben nieuwsgierig geworden, ik ga hem zeker een keer kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ik wil hem wel graag zien. Ik vind het zo bijzonder dat er twaalf jaar over de film gedaan is!

  BeantwoordenVerwijderen