woensdag 2 juli 2014

Movie Maniac: Transcendence

Transcendence was een film waar ik al lang naar uitkeek. Science fiction en Johnny Depp, dat moest ik zien. De film kwam vandaag uit, dus ging ik meteen met mijn vriendje naar de cinema.


Het verhaal
Dr. Will Caster is ‘s werelds meest vooraanstaande onderzoeker op het gebied van artificiële intelligentie. Hij werkt aan een supercomputer die kennis combineert met menselijke emoties. Zijn controversiële experimenten maken hem tot het doelwit van anti-technologische extremisten. Hun poging om hem uit te schakelen, heeft echter dramatische gevolgen… Evelyn, de vrouw van Will, wil koste wat kost haar man redden en slaagt erin zijn bewustzijn te koppelen aan een computersysteem. De levensdroom van Will wordt realiteit. Zijn dorst naar kennis ontaardt al snel in een grenzeloze honger naar macht. Will lijkt niet meer te stoppen.

Eigenlijk weet ik niet zo goed wat ik van de film vond. Hij was niet slecht, maar ook niet geweldig. Johnny Depp is natuurlijk top in elke rol die hij speelt en het verhaal is interessant, maar ik werd niet echt meegesleurd. Science fiction-films zijn wel nooit saai om naar te kijken en dat was Transcendence ook nooit. De film zet me ook aan het denken. Ik vind het soms best eng wat technologie tegenwoordig al kan (mijn iPhone weet altijd waar ik ben en het internet in het algemeen vind ik eigenlijk ook al moeilijk te vatten) en ik vraag me wel af hoe dat in de toekomst nog gaat evolueren. In de film wordt het bewustzijn van Will geüpload op een computer, zodat hij na zijn dood nog verder kan leven. Ik geloof niet dat zoiets ooit zal kunnen, maar toch. Beetje eng, allemaal. We'll see. ;) Ga deze film kijken als je houdt van dit genre, want leuk is hij zeker! Gewoon niet té veel verwachten.

Mijn score: 3/5.

- Willen jullie Transcendence zien? Klik hier voor de trailer.


3 opmerkingen:

 1. Ik heb 'm nog niet gezien, maar de trailer ziet er interessant uit! Een film met Johnny Depp of Morgen Freeman is altijd goed hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel toevallig hebben wij hem gister ook gekeken.
  Ik vond het wel een aardige film.
  Inderdaad een film waardoor je na ging denken over de technologie van nu.
  Het hele "jezelf uploaden" is natuurlijk ver gezocht,
  maar ik moet zeggen dat ik het toch wel heel boeiend vond.
  Van mij kreeg hij een 3.5 uit 5, geen 3 maar ook geen 4.
  Goede recensie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoor hele wisselende verhalen over deze film. Toch wil ik hem gaan kijken, ben benieuwd...

  BeantwoordenVerwijderen