zondag 6 juli 2014

Movie Maniac: The Fault in Our Stars

Vandaag zag ik eindelijk The Fault in Our Stars. Ik wilde de film al langer zien, maar was bang dat het verhaal te zwaar zou zijn voor mij. Maar hem niet zien was ook geen optie, dus ging ik vandaag naar de cinema. Goed dat ik dat gedaan heb, want wauw: wat een film!


Het verhaal
Hazel en Gus zijn twee heel bijzondere tieners. Ze beschikken allebei over een cynisch gevoel voor humor, hebben een hekel aan alles wat gewoon is en zijn stapelgek op elkaar. Hun relatie is op zich al een wonder, omdat ze elkaar hebben ontmoet bij een praatgroep voor kankerpatiënten.

Een luchtige film is dit natuurlijk absoluut niet. Het gaat over kanker en doodgaan en dat zijn nu eenmaal zware thema's. Maar eigenlijk gaat de film vooral over liefde. De prachtige, ontroerende liefde tussen twee tieners. Ondanks het feit dat Hazel terminaal ziek is, worden zij en Gus hopeloos verliefd op elkaar en hun liefde is wondermooi om te zien. De film zit vol prachtige quotes en ontroerende scènes en hoewel ik niet moest wenen (ik ween echt bijna nooit bij een film!) raakte de film me diep. Na de film voelde ik me wel wat down, maar vooral dankbaar. Dankbaar dat ik ook zo'n mooie liefde heb in mijn leven. Mijn vriendje kreeg dan ook meteen een melige sms waarin stond dat ik hem wilde knuffelen en dat ik dankbaar was voor hem. Go see this movie!
-- Willen jullie deze film zien? Klik hier voor de trailer.

5 opmerkingen:

 1. Nu ben ik ook wel benieuwd naar deze film!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben echt heel benieuwd! Donderdag komt die in Nederland uit en dan ga ik zeker een bezoekje brengen aan de bios:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben alvast tissues aan het sparen, want het schijnt een échte tranentrekker te zijn. Haha!
  Wel fijn en tof dat je je er zo door geraakt voelde en je meteen zo'n lief berichtje aan je vriendje stuurde. Door zo'n film word je toch weer even stil gezet bij alle dingen waar je dankbaar voor mag zijn. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil de film ook heel graag zien. Het boek heb ik gisteren gelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga vanavond naar die film, heb er zin in! Al is ie wel zielig!

  BeantwoordenVerwijderen