zondag 27 juli 2014

Movie Maniac: Dawn of the Planet of the Apes

Ik twijfelde eerste of ik deze film zou gaan zien, want ik heb de eerste film nog niet gezien en ik was bang dat ik niet zou kunnen volgen. Gelukkig ging ik gisteren toch kijken met mijn vriendje, want I loved it!  Echt een geweldige film. 


Het verhaal
De steeds groter wordende groep genetisch geëvolueerde mensapen, aangevoerd door Caesar, wordt bedreigd door de overlevenden van een dodelijk virus dat tien jaar eerder vrijwel de gehele wereldbevolking uitroeide. Na een kort en wankel vredesbestand barst de strijd los. Wie wordt de dominante soort op aarde?

Vroeger hield ik niet zo van science fiction, maar nu ben ik echt fan van dit soort films. Dawn of the Planet of the Apes is heel knap gemaakt en het mooie is dat je ook echt meeleeft met de apen en dat ze heel menselijk overkomen hoewel ze tegelijkertijd ook heel dierlijk zijn (het zijn apen, duh!). Ik vond het verhaal ook heel goed in elkaar zitten, want het is niet zo dat je voor de apen of de mensen bent, want er zijn goede en slechte individuen in elke soort. Voor we de film gingen zien, lazen mijn vriendje en ik even de korte inhoud van de eerste film en dat was voldoende om de film te kunnen volgen. Nu wil ik de eerste film zeker zien, want dit smaakt naar meer!

- Willen jullie deze film zien?

3 opmerkingen:

  1. Hier ga ik ook nog wel heen denk ik! De eerste film heb ik wel gezien en vond ik ook goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben ook eigenlijk wel benieuwd. Heb deel 1 alleen ook nog nooit gezien. Is dat Rise of the Planet of the apes?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hmm, mij trekt het niet zo. Maar ik heb de eerdere films ook nog niet gezien.

    BeantwoordenVerwijderen